A Monolitikus membrán

HÁROMRÉTEGŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIA MONOLITIKUS MEMBRÁNNAL

   A JUTADACH MONOLITIC   Háromrétegű páraáteresztő alátétfólia. Két nem szőtt polipropilén réteg között monolitikus membrán. Beépített kétoldali ragasztócsíkkal. A  beépítési útmutató szerint alkalmazva, és figyelembe véve a hatályos irányelveket,beépíthető fémlemez fedés alá. Azonban ebben az esetben is fokozottan ügyelni kell a tetőszerkezet szellőztetésére, hűtésére.Gondoskodni kell a fedés és a fólia közötti megfelelő légrés kialakításáról. 

Amellett hogy rendkívül jó páraáteresztő képességgel rendelkezik, tökéletesen vízzáró. Ezáltal széles körben alkalmazható. Előnye hogy nagymértékben ellenáll a tetőszerkezeten alkalmazott favédő anyagoknak , kemikáliáknak.Kiváló páraáteresztő képessége révén gondoskodik a tetőszerkezet tökéletes szellőzéséről. Biztonsággal eltávolítja a hőszigetelésből a párát. Minden időjárási körülmények közt tökéletes védelmet nyújt. Nem rohad, nem penészedik. A JUTADACH MONOLITIC fólia mivel nem hagyományos belső membránnal készül, ezért belső szerkezetének köszönhetően magasabb a hőállósága

TÁROLÁS

A tetőfóliát tiszta száraz helyen kell tárolni, és óvni kell az UV sugárzástól.

BEÉPÍTÉSE

A JUTADACH MONOLITIC fektethető követlenül a hőszigetelésre vagy az arra épített diffúz deszkázatra. Ily módon a teljes szarufaköz kitölthető szigetelőanyaggal.

 A fóliát gyűrődés  mentesen tiszta és sima felületre kell fektetni. Rögzíteni, rozsdamentes szögekkel vagy mechanikus tűzőgép kapoccsal a szarufára. A fóliát ellen léccel kell biztosítani, ezzel biztosítva a tetőszerkezet megfelelő szellőzését. Az ellen léc méretét a hatályos irányelvek szerint kell meghatározni. Ez esetben min 5×5 cm. A beszellőzési keresztmetszet a szellőztetni kívánt tetőfelület 0,2 %-a ,de min 200 cm2 / eresz fm. A szarufák távolsága nem haladhatja meg az 1,2 m-t. A fedés előtt a fóliáról minden olyan szennyeződést el kell távolítani, ami akadályozhatja a csapadék akadálytalan lejutását, és a levegő szabad áramlását.

 A munkát úgy kell ütemezni, hogy a végleges fedés a lehető legrövidebb idő alatt felkerüljön.             

A MONOLITIKUS MEMBRÁN

A JUTADACH MONOLITIC különleges szerkezetének köszönhetően szabályozni tudja a páraáteresztés sebességét

     Mikroporózus szerkezet                             Monolitikus membrán

 

 

 

 

 

                Diffúzió a mikró lyukakon keresztül                                              Nedvesség hatására változik a kémiai struktúra

Ha a szerkezetben alacsony a relatív páratartalom, a membrán kiszárad, és ezzel csökken a páraáteresztő képessége is.

Magas páratartalom esetén a páraáteresztő képesség is növekszik

Ez a tulajdonság előnyös a tetőszerkezetnél Nem szárad ki túlságosan a szerkezet , a lakótérben megfelelő lesz a páratartalom. De ha a relatív páratartalom emelkedik, és megnő a veszélye a kondenzációnak, akkor a membrán lélegezni kezd.   

A vegyi anyagok ,és a kifolyó olaj ,károsíthatják a mikroporózus tetőfóliákat. Ezek az anyagok csökkentik a vízzárósságot.  A JUTADACH MONOLITIC szerkezetének köszönhetően, sokkal ellenállóbb  ezekkel az anyagokkal szemben.

A kémiai impregnáció, tönkreteheti a háromrétegű tetőfóliák vízzárósságát.

Ha lehetséges ellenőrizzük a termék gyártójának ajánlásait, tájékozódjunk az anyag esetleges negatív hatásairól.

Ebben az esetben javasolt a JUTADACH MONOLITIC (2AP) beépítése.

       

A csökkenő felületi feszültségnek köszönhetően a víz behatol a mikroporózus szerkezetekbe.

A felületi feszültség csökkenése az alábbiak miatt következik be:
– fa konzerválószerek (sók és nedvesítőszerek)
– láncfűrész olajok
– saját anyagokkal rendelkező fa (gyanta, olajok vagy terpének)

 

A pára szállítása a légmozgással.

A pára szállítása molekuláris láncok mentén kémiai reakcióként.