Tetőfólia kiválasztása fémlemez fedésnél

Önhordó nagy táblás fémlemez* fedésű tetők előírt hajlásszöge az átfedés függvényében.

* Az önhordó nagy táblás fémlemez fedések a teljes felületű aljzatot nem igénylő  , géppel formázott szalagok (trapézlemez, hullámlemez, összepattintható korcolású szalagfedések,cserepes lemezek , stb.)
Az azonos profilozású nagy táblás műanyag lemezek besorolása a fémlemez fedésekkel megegyező. 

Alátét héjazatok kiválasztása önhordó nagy táblás fémlemez fedések esetén

 

* Önhordó nagy táblás fémlemez fedéseknél „egyszerű” tetőnek minősül- a többi előfeltétel megtartása mellett- a legfeljebb 18 m vízelvezetési hosszúságú tetőszerkezet.
** Hőszigetelés és belső oldali burkolat nélküli tetőhéjazat alsó felületén fellépő kondenzvíz felfogása érdekében , gyártói előírás lehet, pl:- nedvességmegtartó felülettel ellátott (filcbevonatos) lemez – nagy táblás hullámlemez fedés alatt, a vázszerkezetre ferdén kifeszített alátétfólia , de ez nem minősül alátét héjazatnak. 
*** Donga és kupola fedése esetén a magas ponton a hajlásszög 3° (5,2%) alá is csökkenhet . A geometria kialakításánál törekedni kell arra , hogy a tetőfelület minél kisebb hányada essen ebbe a tartományba.Ha ilyen tetőn kiemelt gerincszellőző létesül, ennek tövében a fedés hajlásszöge legalább 3° (5,2%) legyen . amennyiben erre nincs mód, és a tető eresztől ereszig átszellőztetett , akkor a tetőfedés alatt teljes felületen, illetve a szerkezeti váltásig alátét szigetelést kell készíteni.

Önhordó kis táblás fémlemez * fedésű tetők előírt hajlásszöge

* Az önhordó kis táblás fémlemez fedések a teljes felületű aljzatot nem igénylő  , oldalsó és/vagy hosszanti profilozású tetőfedő elemek (pl: kis táblás cserepes lemez,lépcsős fedés). 

Alátét héjazatok kiválasztása önhordó kis táblás fémlemez fedésű tetők esetén