˙JUTA LÉLEGZŐ 95

HÁROMRÉTEGŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIA

SZABADON FEKVŐ ALÁTÉTHÉJAZAT. 

 

.

Vízzáróság :                                               W1

 

Tűzvédelmi besorolás :                            E

 

Páraáteresztő képesség (Sd érték ) :    0,02 m

 

Szakító szilárdság  :            220/125 N/50mm

 

Szegszakító ellenállás  :       80/90 N

 

Hőállóság :                              -40 / + 80 °C

image5bb0d46965159-1200x800

 

A JUTA Lélegző 95 háromrétegű tetőfólia , vízszigetelő és páraáteresztő alátéthéjazat. Alkalmazható ferde tetőszerkezeten, egyszeres vagy kétszeres kiszellőztetéssel. Használható  homlokzati fóliaként is. A hőszigetelésre épített deszkázatra nem fektethető. A fóliát a szarufákra ellen léccel kell biztosítani , melyek mérete min. 5 x5 cm kell legyen. Ezzel biztosítható a megfelelő szellőzés a fedés és a fólia között . Abban az esetben ha a tetőfóliát nem szigetelt tetőszerkezetre /hideg tető/építjük be, tehát nem érintkezik szigetelőanyaggal , akkor párazáró fóliaként fog viselkedni. Ilyenkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a tetőfólia alatt, és felett is.

A fólia nem hajtható át a gerincen. Úgynevezett fóliasapkát kell alkalmazni.  Nem járható. Óvni kell a  sérülésektől. Közvetlenül érintkezhet a szigetelőanyaggal. Födémszigetelés esetén használható a szigetelőanyag takarására . Ezzel megakadályozható a por és esetleges csapadék, porhó bejutása. Az átfedett fóliacsíkok ragasztásához a JUTADACH SP 38 kétoldali ragasztószalag használható. Az átlapolások külső leragasztásához, a kisebb sérülések javításához, valamint a tetőszerkezeten áthatoló elemek (csövek, antennák, kábelek ) tömítéséhez a JUTADACH SP SUPER javítószalag alkalmazása javasolt.

Kis fajsúlya miatt használata nem javasolt cserepes lemez ill. trapéz lemez alá , mivel itt az átlagosnál magasabb hőmérséklet is keletkezhet. Ebben az esetben egy vastagabb fólia beépítése szükséges, és fokozottan ügyelni kell a tetőszerkezet megfelelő szellőztetésére.A háromrétegű fóliák, fokozottan érzékenyek a magas hőmérsékletre, UV sugárzásra, kémiai impregnáló szerekre, olajokra. Velük a munkát úgy kell ütemezni, hogy a beépített fólia a lehető legrövidebb ideig legyen kitéve az időjárás káros hatásainak. A végleges fedést a lehető legrövidebb idő alatt el kell készíteni. Ha ez nem lehetséges, a fóliát ideiglenes takarással kell óvni. 

A JUTA Lélegző 95  fólia  javasolt felhasználása.

Födémszigetelésnél a szálas szigetelőanyag takarására. Tetőfóliaként alacsony fajsúlya miatt nem a legjobb választás. Még megfelelő szellőzés esetén is nagy a fólia károsodásának veszélye. Ne használd kétszeresen szellőztetett tetőszerkezetnél. Ha a fólia nem érintkezik szigetelőanyaggal, párazáróként fog viselkedni. A tetőgerincen nem hajtható át. Fóliasapkát kell kialakítani.

Ebben az esetben válassz egy erősebb non contact fóliát

pld.  JUTAFOL D 96 AG   vagy  JUTAFOL DTB 150. 

Javasolt felhasználás :
  A JUTA Lélegző 95 fólia beépítése 22° hajlásszög felett szigetelt tetőszerkezetre. Hidegtetőre nem javaslom a beépítését, mivel ha nem érintkezik a szigetelőanyaggal , akkor párazáró alátéthéjazatként fog működni. Úgy is kell vele eljárni a beépítéskor. Gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről. Ebben az esetben akkor a későbbiek folyamán sem lesz lehetőség a tetőszerkezet szigetelésére. (SZABADON FEKVŐ ALÁTÉTFEDÉSEK )Az alacsony fajsúlyú háromrétegű mikroporózus tetőfóliák fokozottan érzékenyek a magas hőmérsékletre, és UV sugárzásra. Ha a szerkezet nincs, és a későbbiekben sem lesz szigetelve, válassz inkább egy non contact fóliát . Jó megoldás lehet ez a fólia födémszigetelésnél , a szigetelőanyag takarására , védelmére .   by Jutás

A háromrétegű mikroporózus tetőfóliák, szerkezetükből adódóan fokozottan érzékenyek az UV káros hatásaira. Ezért velük a munkát úgy kell ütemezni , hogy minél rövidebb ideig legyenek kitéve az időjárás káros hatásainak. Beépítésük után mielőbb gondoskodni kell a végleges fedés kialakításáról. Ha ez nem lehetséges , a fóliát ideiglenes takarással védeni kell. A JUTA Lélegző 95 fólia, nem járható, deszkázatra nem fektethető. A fólia cseppentő lemezre ragasztásához, valamint falszegélyhez ragasztáshoz, használd a JUTADACH MASTIC SUPER vagy PUFLEX-40 szerkezeti ragasztókat.