JUTADACH 160 MASTER

JUTADACH 160 MASTER NÉGYRÉTEGŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIA

SZABADON FEKVŐ ALÁTÉTHÉJAZAT HÁLÓERŐSÍTÉSSEL

.

Vízzáróság :                                               W1

 

Tűzvédelmi besorolás :                            E

 

Páraáteresztő képesség (Sd érték ) :    0,02 m

 

Szakító szilárdság  :            420 / 420  N/50mm

 

Szegszakító ellenállás  :       390 / 360 N

 

Hőállóság :                              -40 / + 80 °C

 

Hidrosztatikus nyomáspróba :  >500 cm

JUTADACH MASTER

jutadach_master_role2-2

A JUTADAC 160 MASTER háromrétegű tetőfólia .Plusz hálóerősítéssel. Vízszigetelő és páraáteresztő alátéthéjazat.Alkalmazható ferde tetőszerkezeten, egyszeres vagy kétszeres kiszellőztetéssel. Használható  homlokzati fóliaként is. A hőszigetelésre épített deszkázatra is fektethető. A plusz hálóerősítésnek köszönhetően sokkal ellenállóbb , az igénybevételekkel szemben.  Deszkázatra fektetve járható. A fóliát a szarufákra vagy deszkázatra ellen léccel kell biztosítani , melyek mérete min. 5 x 5 cm kell legyen. Ezzel biztosítható a megfelelő szellőzés a fedés és a fólia között .Közvetlenül érintkezhet a szigetelőanyaggal ,vagy az arra épített diffúz deszkázattal.(NEM OSB) Födémszigetelés esetén használható a szigetelőanyag takarására .Természetesen itt is megtartva a megfelelő rétegrendet. Ezzel megakadályozható a por és esetleges csapadék, porhó bejutása. Abban az esetben ha a fóliát cserepes lemez , trapéz lemez vagy sötét színű tetőfedő anyag alá építjük be, fokozottan ügyelni kell a szerkezet szellőztetésére.

A JUTADACH 160 MASTER tetőfólia nem rendelkezik beépített kétoldali ragasztócsíkkal . A szélzáró tetőfóliával, növelhető a szigetelés hatékonysága. Használd a fóliacsíkok összeragasztásához a JUTADACH SP 38 kétoldali ragasztószalagot, vagy az átlapolások külső leragasztásához a JUTADACH SP SUPER diffúz javítószalagot.

A hálóerősítésnek köszönhetően A JUTADACH MASTER fólia nagyobb szakító szilárdsággal rendelkezik. Kevésbé nyúlik. Akár nagyobb szarufatávolság is áthidalható vele. Fújt szigetelés esetén nem puposodik ki a héjalás irányába, ezáltal nem csökken a szellőzési keresztmetszet.

Abban az esetben ha a tetőfóliát nem szigetelt tetőszerkezetre /hideg tető/építjük be, tehát nem érintkezik szigetelőanyaggal , akkor párazáró fóliaként fog viselkedni.Ilyenkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a tetőfólia alatt, és felett is. A fólia nem hajtható át a gerincen. Úgynevezett fóliasapkát kell alkalmazni.

A tetőfólia a rákerülő olajokra érzékeny. A fóliára került kenőanyag, annak elszineződését okozza. A fólia szerkezetét nem károsítja, dem mindenképpen esztétikai probléma.  

 

Ne használd kétszeresen szellőztetett tetőszerkezetnél. Ha a fólia nem érintkezik szigetelőanyaggal, párazáróként fog viselkedni. A tetőgerincen nem hajtható át. Fóliasapkát kell kialakítani.

Használd a Juta segédanyagait a gondos kivitelezéshez.

 

A háromrétegű mikroporózus tetőfóliák, szerkezetükből adódóan fokozottan érzékenyek az UV káros hatásaira. Ezért velük a munkát úgy kell ütemezni , hogy minél rövidebb ideig legyenek kitéve az időjárás káros hatásainak. Beépítésük után mielőbb gondoskodni kell a végleges fedés kialakításáról. Ha ez nem lehetséges , a fóliát ideiglenes takarással védeni kell.

 

.