JUTADACH 160 MASTER +2AT

JUTADACH 160 MASTER +2AT NÉGYRÉTEGŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIA

SZÉLZÁRÓ ALÁTÉTHÉJAZAT HÁLÓERŐSÍTÉSSEL

.

Vízzáróság :                                               W1

 

Tűzvédelmi besorolás :                            E

 

Páraáteresztő képesség (Sd érték ) :    0,02 m

 

Szakító szilárdság  :            420 / 420  N/50mm

 

Szegszakító ellenállás  :       390 / 360 N

 

Hőállóság :                              -40 / + 80 °C

 

Hidrosztatikus nyomáspróba :  >500 cm

ÚJ TERMÉK

jutadach_master_role2-2

A JUTADAC 160 MASTER háromrétegű tetőfólia .Beépített kétoldali ragasztószalaggal. Szélzáró alátétfedés. Plusz hálóerősítéssel. Vízszigetelő és páraáteresztő alátéthéjazat. Alkalmazható ferde tetőszerkezeten, egyszeres vagy kétszeres kiszellőztetéssel. Használható  homlokzati fóliaként is. A hőszigetelésre épített deszkázatra is fektethető. A plusz hálóerősítésnek köszönhetően sokkal ellenállóbb , az igénybevételekkel szemben.  Deszkázatra fektetve járható. A fóliát a szarufákra vagy deszkázatra ellen léccel kell biztosítani , melyek mérete min. 5 x 5 cm kell legyen. Ezzel biztosítható a megfelelő szellőzés a fedés és a fólia között .Közvetlenül érintkezhet a szigetelőanyaggal ,vagy az arra épített diffúz deszkázattal.(NEM OSB) Födémszigetelés esetén használható a szigetelőanyag takarására .Természetesen itt is megtartva a megfelelő rétegrendet. Ezzel megakadályozható a por és esetleges csapadék, porhó bejutása. Abban az esetben ha a fóliát cserepes lemez , trapéz lemez vagy sötét színű tetőfedő anyag alá építjük be, fokozottan ügyelni kell a szerkezet szellőztetésére.

A JUTADACH 160 MASTER + 2AT integrált kétoldali ragasztószalaggal . Szélzáró alátétfedés . A szélzáró tetőfóliával, növelhető a szigetelés hatékonysága. Használd  az átlapolások külső leragasztásához a JUTADACH SP SUPER diffúz javítószalagot.

A hálóerősítésnek köszönhetően A JUTADACH MASTER fólia nagyobb szakító szilárdsággal rendelkezik. Kevésbé nyúlik. Akár nagyobb szarufatávolság is áthidalható vele. Fújt szigetelés esetén nem puposodik ki a héjalás irányába, ezáltal nem csökken a szellőzési keresztmetszet.

Abban az esetben ha a tetőfóliát nem szigetelt tetőszerkezetre /hideg tető/építjük be, tehát nem érintkezik szigetelőanyaggal , akkor párazáró fóliaként fog viselkedni.Ilyenkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a tetőfólia alatt, és felett is. A fólia nem hajtható át a gerincen. Úgynevezett fóliasapkát kell alkalmazni.

A tetőfólia a rákerülő olajokra érzékeny. A fóliára került kenőanyag, annak elszineződését okozza. A fólia szerkezetét nem károsítja, dem mindenképpen esztétikai probléma.  

 

Ne használd kétszeresen szellőztetett tetőszerkezetnél. Ha a fólia nem érintkezik szigetelőanyaggal, párazáróként fog viselkedni. A tetőgerincen nem hajtható át. Fóliasapkát kell kialakítani.

Használd a Juta segédanyagait a gondos kivitelezéshez.

 

A háromrétegű mikroporózus tetőfóliák, szerkezetükből adódóan fokozottan érzékenyek az UV káros hatásaira. Ezért velük a munkát úgy kell ütemezni , hogy minél rövidebb ideig legyenek kitéve az időjárás káros hatásainak. Beépítésük után mielőbb gondoskodni kell a végleges fedés kialakításáról. Ha ez nem lehetséges , a fóliát ideiglenes takarással védeni kell.

 

.

/Nem árt tudni, hogy abban az esetben, ha a páraáteresztő fólia nem érinkezik szigetelőanyaggal, akkor tulajdonságai megegyeznek a párazáró fóliákkal. Párazáróként visekedik. Tehát ha a tetőtér nem szigetelt (nincs a szarufaköz szigeteőanyaggal kitölve) akkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a fólia mindkét oldalán. Valamint szükség van a tetőcsúcson foliasapka kialakítására. Ellenkező esetben a fólián párakicsapódás jelentkezhet./

A fóliacsíkok összeragasztása: 

1. Illeszd öszze a  fóliacsíkokat a megfelelő átfedéssel
2. Egyszerre távolitsd el mindkét ragasztócsíkról a védőfóliát
3. Simítsd el a felületet. Ha nincs szilárd felület a fólia alatt, a ragasztás nem lesz megfelelő !

             

A fólia ajánlott ára viszonteladóinknál

 870 Ft/m2     65250 Ft/tek

  info :    20/532-1233   tetofolia@gmail.com    20/479-5744         facebook/Jutás Sanyi