*JUTADACH TPK SUPER

JUTADACH TPK SUPER

BUTYLKAUCSUK SZEGTÖMÍTŐ SZALAG

 

.

Hossz :                                      15 m

 

Szélesség :                              50 mm

 

Vastagság :                             0,9 mm

Fedőfólia :                   szilikonpapír

Nyúlás :                                    1000 %

 

Tárolási hőmérséklet :    +5 / +80 °C

Hőállóság :                           -40 / + 80 °C

Beépítési hőmérséklet :    +5 / +40 °C

jd tpk super nagy tek

A JUTADACH TPK SUPER  

 Egy lágy és rugalmas polietilénből készült egyoldalas ragasztószalag, buti kaucsuk bevonattal. A szalagot az ellen léc alá kell ragasztani. A tetőfóliát ellen léccel kell biztosítani a szarufán, melyek rögzítései azt átlyukasztják.  Az így keletkezett lyukakon, nedvesség kerülhet a tetőszerkezetbe. Pláne abban az esetben, ha alacsony a hajlászög (ezáltal  lassúbb a csapadék lefolyása ) , vagy az alátétfólia kidomborodik a héjalás irányába. A szegtömítő szalag alkalmazásával megakadályozható a nedvesség bejutása a szerkezetbe.

Hogy kerülhet nedvesség a tetőhéjalás alá ?

  Hazai időjárási körülmények között a csapadék – a szél torlónyomásának hatására- a vízküszöb értékének megfelelő magasságáig (40-50 mm-ig) a gravitáció ellenében (felfelé) is áramlik , ezért a héjazat alá jut .A torlónyomás következtében az átfedési és toldási hézagokon keresztül porhó bejutásával is számolni kell.  A téli hótakaró tetőfedéssel érintkező felületén a hőveszteség  következtében víz film alakul ki, ami a hóréteg tömegéből adódóan hidrosztatikai nyomás alá kerül, és visszatorlódik a héjazat alá.  Eresz vagy csatorna környezetében a visszafagyott olvadék ún. „jégsáncot” képez , ami további visszatorlódást eredményez. A belső térből kiáramló magas páraterhelés, vagy tavaszi és őszi átmeneti időjárás esetén, illetve gyors hőmérsékletváltozáskor a meleg, nedves levegő a tetőfedő elemek belső felületén kicsapódhat .

Belső oldali párazárás esetén is alkalmazható. Használatával megakadályozható a csavarok mellett a pára bejutása a szerkezetbe.

 

 

 

 

 

.

A ragasztószalag ajánlott ára viszonteladóinknál

375 Ft/fm    5625 Ft/tek