JUTADACH TPK SUPER

BUTILKAUCSUK SZEGTÖMÍTŐ SZALAG

Hossz  / Szélesség                  15 m   /  50 mm

Vastagság                                              0,9 mm

Fedőfólia               szilikonpapír

Tárolási hőmérséklet                     +5  + 80 °C

Hőállóság                                      -40   +80 °C

Beépítési hőmérséklet               +5    +40 °C

A JUTADACH TPK SUPER  

 Egy lágy és rugalmas polietilénből készült egyoldalas ragasztószalag, buti kaucsuk bevonattal. A szalagot az ellen léc alá kell ragasztani. A tetőfóliát ellen léccel kell biztosítani a szarufán, melyek rögzítései azt átlyukasztják.  Az így keletkezett lyukakon, nedvesség kerülhet a tetőszerkezetbe. Pláne abban az esetben, ha alacsony a hajlászög (ezáltal  lassúbb a csapadék lefolyása ) , vagy az alátétfólia kidomborodik a héjalás irányába. A szegtömítő szalag alkalmazásával megakadályozható a nedvesség bejutása a szerkezetbe.

Hogy kerülhet nedvesség a tetőhéjalás alá ?
  Hazai időjárási körülmények között a csapadék – a szél torlónyomásának hatására- a vízküszöb értékének megfelelő magasságáig (40-50 mm-ig) a gravitáció ellenében (felfelé) is áramlik , ezért a héjazat alá jut .A torlónyomás következtében az átfedési és toldási hézagokon keresztül porhó bejutásával is számolni kell.  A téli hótakaró tetőfedéssel érintkező felületén a hőveszteség  következtében víz film alakul ki, ami a hóréteg tömegéből adódóan hidrosztatikai nyomás alá kerül, és visszatorlódik a héjazat alá.  Eresz vagy csatorna környezetében a visszafagyott olvadék ún. „jégsáncot” képez , ami további visszatorlódást eredményez. A belső térből kiáramló magas páraterhelés, vagy tavaszi és őszi átmeneti időjárás esetén, illetve gyors hőmérsékletváltozáskor a meleg, nedves levegő a tetőfedő elemek belső felületén kicsapódhat .

Belső oldali párazárás esetén is alkalmazható. Használatával megakadályozható a csavarok mellett a pára bejutása a szerkezetbe.

 

 

 

 

A termék ajánlott ára viszonteladóinknál      

353 Ft/m2      5290 Ft/tek