JUTAFOL N AL 125

 ALU HÁLÓERŐSÍTÉSŰ BELSŐ OLDALI PÁRAFÉKEZŐ FÓLIA

ALU Hőtükör fólia hálóerősítéssel

Sd érték:                                                 > 250 m

Szakító szilárdság            >200/>140 N/50 mm

Szegszakító ellenállás                       >10/>10 N

Éghetőségi osztály                                        E

Hőállóság                                      -40   +80 °C

Belső oldali párazárásra, gipszkarton alá.

A JUTAFOL N AL 125 polietilén hálóerősítésű párazáró fólia, valódi alumínium réteggel.

Megakadályozza a pára nagymértékű bejutását a szigetelésbe. Felhasználható lejtős lapos valamint függőleges szerkezeteknél. Megegyezik a páratömítő fóliákkal. A reflex hő visszaverő réteg emeli a páratömítő tulajdonságot és a beépítési utasítás betartása mellett, visszaveri a sugárzási hő  egy részét az épület belső terébe.  Padlófűtés alátétfóliaként nem alkalmazható. Az alumínium réteg nem nyújtható, ezáltal meglehetősen sérülékeny. 

Négy rétegű anyag, mely áll  gézkötésű PE merevítő rácsból kétoldalt PE fóliakasírozással, és alsó alumínium fényvisszaverő rétegből. A fóliát úgy építjük be, hogy a fényvisszaverő rétege a belső tér felé irányuljon. Hogy fényvisszaverő képessége biztosítva legyen, szükséges a fólia és az alulnézet vagy a belső borítás anyaga között 4- 6 cm zárt légrést hagyni . Ha nincs betartva a felül adott eljárás a fólia teljesíti a kellő páratömítő feladatát, de nem veri vissza a sugárzási hő részét az épület belső terébe.

A belső oldali párazárás gondos kivitelezést igényel . Meg kell akadályozni , hogy a párás levegő bejusson a szigetelt szerkezetbe. Törekedni kell a lehető legnagyobb pára és légzárás kialakítására. A fóliasávokat , falcsatlakozásokat , és szerkezeten áthatoló elemek tömítéseit és légzáró módon kell leragasztani (-mivel ahová a levegő be tud jutni oda bejut a levegőben szállított pára is -). A csatlakozásokat a megfelelő anyagokkal kell tömíteni. Célszerű és javasolt a fólia rögzítéséhez használt  kapcsok leragasztása is. (-megkönnyíti ezt ha a kapcsokat a belövés előtt megszínezzük -).

A fóliák fémprofilra ragasztásához használható ILLBRUCK CT 600 ragasztóspray vagy a JUTAFOL PROF ragasztószalag

 

 

Használjunk az ellenlécek alá JUTADACH TPK SUPER szegtömítő szalagot. Ezzel megakadályozható a pára bejutása a csavarok által keletkezett réseken keresztül. A függesztők alá JUTAFOL SP 1 szalag építhető be.

A fóliasávok összeragasztásához JUTAFOL SP AL szalagot szükséges használni.

A fólia ideiglenes fémszerkezetre ragasztásához ILLBRUCK CT 600 ragasztóspray.

Falcsatlakozásokhoz SOUDAL VAPOURSEAL vagy JUTAFOL MASTIC ragasztó.

Álltalános ragasztásokhoz használható a JUTADACH SP UNI univerzális ragasztószalag.

 

 

A FÓLIA JELENLEG NEM KAPHATÓ !

 Ft/m2      Ft/tek