JUTAFOL NEO RF 150

  HÁLÓERŐSÍTÉSŰ BELSŐ OLDALI PÁRAFÉKEZŐ FÓLIA

 Hőtükör fólia hálóerősítéssel

Területsúly      145 gr

Sd érték:                                                 130 m

Szakító szilárdság            230/240 N/50 mm

Szegszakító ellenállás                       130/110 N

Éghetőségi osztály                                        E

Hőállóság                                      -40   +80 °C

Belső oldali párazárásra, gipszkarton alá.

 

A JUTAFOL NEO RF 150 polietilén hálóerősítésű párazáró fólia, hő visszaverő réteggel.

Megakadályozza a pára nagymértékű bejutását a szigetelésbe. Felhasználható lejtős lapos valamint függőleges szerkezeteknél. Megegyezik a páratömítő fóliákkal. A reflex hő visszaverő réteg emeli a páratömítő tulajdonságot és a beépítési utasítás betartása mellett, visszaveri a sugárzási hő  egy részét az épület belső terébe.  Padlófűtés alátétfóliaként  alkalmazható. 

Négy rétegű anyag, mely áll  gézkötésű PE merevítő rácsból kétoldalt PE fóliakasírozással, és alsó  fényvisszaverő rétegből. A fóliát úgy építjük be, hogy a fényvisszaverő rétege a belső tér felé irányuljon. Hogy fényvisszaverő képessége biztosítva legyen, szükséges a fólia és az alulnézet vagy a belső borítás anyaga között 4- 6 cm zárt légrést hagyni . Ha nincs betartva a felül adott eljárás a fólia teljesíti a kellő páratömítő feladatát, de nem veri vissza a sugárzási hő részét az épület belső terébe.

A belső oldali párazárás gondos kivitelezést igényel . Meg kell akadályozni , hogy a párás levegő bejusson a szigetelt szerkezetbe. Törekedni kell a lehető legnagyobb pára és légzárás kialakítására. A fóliasávokat , falcsatlakozásokat , és szerkezeten áthatoló elemek tömítéseit és légzáró módon kell leragasztani (-mivel ahová a levegő be tud jutni oda bejut a levegőben szállított pára is -). A csatlakozásokat a megfelelő anyagokkal kell tömíteni. Célszerű és javasolt a fólia rögzítéséhez használt  kapcsok leragasztása is. (-megkönnyíti ezt ha a kapcsokat a belövés előtt megszínezzük -).

A fóliák fémprofilra ragasztásához használható ILLBRUCK CT 600 ragasztóspray vagy a JUTAFOL PROF ragasztószalag

 

 

Használjunk az ellenlécek alá JUTADACH TPK SUPER szegtömítő szalagot. Ezzel megakadályozható a pára bejutása a csavarok által keletkezett réseken keresztül. A függesztők alá JUTAFOL SP 1 szalag építhető be.

A fóliasávok összeragasztásához JUTAFOL SP AL szalagot szükséges használni.

A fólia ideiglenes fémszerkezetre ragasztásához ILLBRUCK CT 600 ragasztóspray.

Falcsatlakozásokhoz SOUDAL VAPOURSEAL vagy JUTAFOL MASTIC ragasztó.

Álltalános ragasztásokhoz használható a JUTADACH SP UNI univerzális ragasztószalag.

 

A fólia ajánlott viszonteladói ára

434 Ft/m2     32550 Ft/tek