HÁROMRÉTEGŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIÁK

    A háromrétegű páraáteresztő tetőfóliák felépítése. Két szilárdságot biztosító nem szőtt polipropilén réteg között egy vékony vízzáró diffúz membrán.

A fóliák közvetlenül érintkezhetnek a hőszigeteléssel. Alkalmazásukkal a teljes szarufaköz kitölthető szigetelőanyaggal. Szellőzőrés kialakítására nincs szükség a fólia alatt. Magas légáteresztő képességük  lehetővé teszi a jó szellőzést, szárazon tartják a tetőszerkezetet bármilyen időjárási körülmények között.Eltávolítják a szerkezetből a párát, és egy olyan zárt rendszert hoznak létre, mely megvédi a hőszigetelést az esőtől, portól, porhótól.

Beépítése:

A legkisebb tetőhajlásszög amire beépíthetőek 17 °

A tetőfóliát sima tiszta és száraz felületre kell fektetni. Függőlegesen vagy vízszintesen , közvetlenül a szarufákra, vagy a diffúz deszkázatra ,gyűrődés mentesen. A fektetést az eresznél kezdjük, haladva a tetőcsúcsig.  A nyomtatásnak a fedés felé kell  esnie.

A fóliasávokat min 10 cm átfedéssel kell fektetni , és ha nem SZÉLZÁRÓ a fólia, lehetőség szerint JUTAFOL SP 38 ragasztószalaggal összeragasztani.  Ezzel megakadályozhatjuk a víz behatolását , és biztosítjuk a fólia szél elleni szigetelését. Ragasztáshoz PVC alapú  ragasztó nem használható.

a

Kádár László munkája

A membránt rozsdamentes lapos fejű szegekkel , vagy mechanikus tűzőgép kapoccsal rögzítjük a szarufákra. A szarufák közti távolság nem lehet nagyobb mint 1,2 m.

A fóliát ellen léccel kell biztosítani , melynek mérete min. 50 mm. Ez teszi lehetővé a megfelelő légrés kialakítását , a fólia és a tetőfedés között. A BESZELLŐZÉSI KERESZTMETSZET  200 cm²/eresz fm legyen. A lécek alá 22° alatt JUTADACH TPK tömítő szalagot ajánlott ragasztani.  Ha a fóliát kémiailag impregnált felületre, vagy az alá kívánjuk beépíteni,  akkor meg kell várni annak teljes száradását.