REWAXX VAPOFLEX

VÁLTOZÓ SD ÉRTÉKŰ FÓLIA

változó Sd értékű tetőfólia 90 Gr/m²

Sd érték:                                                  8 m

Működési tartomány       0,5-100m

Szakító szilárdság             190/135 N/50 mm

Szegszakító ellenállás                      150/160 N

Éghetőségi osztály                                          E

Hőállóság                                     -40      +80 °C

Közvetlenül fektethető a hőszigetelésre,vagy az arra épített deszkázatra

 

Nyáron

Párafékező fólia változó Sd értéke /0,5 és 100 m- között/

Belső oldali párazárásra általában a hagyományos fix Sd értékű fóliát alkalmazzák. Abban az esetben ha a belső oldalról a tetőszerkezet nem bontható meg , a külső oldalról kell megoldani a javítást. De nem lehet egyszerű párazáró fóliát alkalmazni . Ebben az esetben lehet szükség a változó Sd-értékű fólia alkalmazására.

Olyan anyagot kell használni , melynek Sd-értéke képes alkalmazkodni, az adott helyzethez.

Amennyiben a páratartalom nő, a fólia pára ellenállása csökken. Ezáltal páraáteresztővé válik.

 

Télen

A REWAXX VAPOFLEXX változó párazáró változó Sd-értéke 0,5 és 100 m között mozog

Ez az érték a hőmérséklet és a páratartalom nagyságától függően, képes változni.

Télen nem engedi a pára nagy mennyiségű beáramlását a szerkezetbe. Nyáron az Sd-érték 0,2m re süllyed , így teszi lehetővé az anyag kiszáradását.

Alacsony fajsúlya ellenére, kitűnő szakító szilárdsággal rendelkezik.

Beépítése: 

A tetőfedőanyag és a szigetelés eltávolítása után a fólia a belső burkolatra fektethető. Ügyelni kell hogy az esetlegesen kiálló részek /szegek csavarok/ a fóliát károsítani ne tudják.A szarufák alján a fóliát szorítóléccel kell rögzíteni. Min 10 cm átfedéssel kell fektetni, párhuzamosan az eresszel. Fontos a megfelelő kiegészítők használata. A szarufák fölött is megszakítás nélkül átvezethető., mivel ott páraáteresztőként működik.

 

A REWAXX VAPOFLEX  változó páraáteresztésű fólia, polipropilén szövetből , és polietilén kopolimer filmből készül. A membránnak két funkciója van. Télen a fűtési szezonban mikor belül melegebb van mint mint kívül. A pára kifelé törekszik. Ugyanakkor a relatív páratartalom télen alacsony, így a polietilén kopolimer zárva van. Párazáróként viselkedik. Tehát télen a pára nem tud a szerkezetbe jutni. Nyáron a pára áramlása többnyire kívülről befelé folyik. Nyáron belül és kívül is magas a relatív páratartalom, ezért a polietilén kopolimer nyitva van. A pára az épület belseje felé áramlik.

A REWAXX VAPOFLEX változó páraáteresztésű fólia. A membránt a szerkezet meleg (belső ) oldalára építik be , a szigetelőanyaggal közvetlen érintkezéssel. A fóliát 10 cm-es átfedéssel kell fektetni. Az optimális páraszabályzás érdekében a rögzítéseket , átfedéseket, csatlakozásokat légzáró módon kel ragasztani a megfelelő kiegészítőkkel.

 

A fólia ajánlott ára viszonteladóinknál      

1036 Ft/m2      77700 Ft/tek