PICAFOL PZ 80

 ERŐSÍTETT BELSŐ OLDALI PÁRAFÉKEZŐ FÓLIA 80 gr

Hőtükör fólia hálóerősítéssel

Sd érték:                                                 40 m

Szakító szilárdság            130/120 N/50 mm

Szegszakító ellenállás                       66/92 N

Éghetőségi osztály                                        F

Hőállóság                                      -40   +80 °C

Belső oldali párazárásra, gipszkarton alá.

 A PICAFOL PZ 80 polietilén  párazáró fólia, erősen fényvisszaverő speciális bevonattal

Megakadályozza a pára nagymértékű bejutását a szigetelésbe. Felhasználható lejtős lapos valamint függőleges szerkezeteknél. Megegyezik a páratömítő fóliákkal. A reflex hő visszaverő réteg emeli a páratömítő tulajdonságot és a beépítési utasítás betartása mellett, visszaveri a sugárzási hő  egy részét az épület belső terébe. 

Hővisszaverő fólia egyedi belső erősítéssel. Ezáltal a fóliának nagyobb a szakítószilárdsága, nem hasad el ,nem pöndörödik vissza.  A fóliát úgy építjük be, hogy a fényvisszaverő rétege a belső tér felé irányuljon. Hogy fényvisszaverő képessége biztosítva legyen, szükséges a fólia és az alulnézet vagy a belső borítás anyaga között 4- 6 cm zárt légrést hagyni . Ha nincs betartva a felül adott eljárás a fólia teljesíti a kellő páratömítő feladatát, de nem veri vissza a sugárzási hő részét az épület belső terébe.

A belső oldali párazárás gondos kivitelezést igényel . Meg kell akadályozni , hogy a párás levegő bejusson a szigetelt szerkezetbe. Törekedni kell a lehető legnagyobb pára és légzárás kialakítására. A fóliasávokat , falcsatlakozásokat , és szerkezeten áthatoló elemek tömítéseit és légzáró módon kell leragasztani (-mivel ahová a levegő be tud jutni oda bejut a levegőben szállított pára is -). A csatlakozásokat a megfelelő anyagokkal kell tömíteni. Célszerű és javasolt a fólia rögzítéséhez használt  kapcsok leragasztása is. (-megkönnyíti ezt ha a kapcsokat a belövés előtt megszínezzük -).

 

 

Használjunk az ellenlécek alá JUTADACH TPK SUPER szegtömítő szalagot. Ezzel megakadályozható a pára bejutása a csavarok által keletkezett réseken keresztül. A függesztők alá JUTAFOL SP 1 szalag építhető be.

A fóliasávok összeragasztásához JUTAFOL SP AL szalagot szükséges használni.

A fólia ideiglenes fémszerkezetre ragasztásához ILLBRUCK CT 600 ragasztóspray.

Falcsatlakozásokhoz SOUDAL VAPOURSEAL ragasztó.

Álltalános ragasztásokhoz használható a JUTADACH SP UNI univerzális ragasztószalag.

 

 

A fólia ajánlott ára viszonteladóinknál      

184 Ft/m2     11040 Ft/tek